Semínka slunečnicová 500 g BIO DENNREE


65 Kč

Diskontní produkt Semínka slunečnicová 500 g BIO DENNREE od výrobce Dennree u nás najdete po slevě za 65 Kč.

  • Výrobce/Značka:
    Dennree
  • EAN: 4021851520321
Slunečnicová semínka jsou loupaná, snadno stravitelná a připravená ihned k použití. Přidat je můžete do kaší, salátů, domácího pečiva nebo do zapečených jídel. Díky své jemné chuti se dají dobře rozmixovat na mléko, máslo nebo veganský sýr. Slunečnicová semínka se získávají ze slunečnic, které si Evropané z Ameriky původně dovezli jen jako okrasné rostliny. Obsahují spektrum vitaminů a minerálů, jsou dobrým zdrojem hořčíku a selenu a vynikají vysokým podílem vitaminu E, důležitého antioxidantu. Po sezamu obsahují slunečnicová semínka největší množství prospěšných fytosterolů. Vyzkoušejte, jak lahodná jsou, když je na pár hodin namočíte do vody. Nechte je naklíčit (stačí 2 dny). Nebo je naopak lehce opražte na suché pánvi. Jak semínka využít v kuchyni?Namáčení: Stačí namočit na 2 hodiny, semínkům to hodně prospívá. Jsou pak měkčí, stravitelnější a chutnější. Pražení: Semínka získají příjemnou oříškovou chuť, když je opražíte v troubě na 140 °C (15 minut) nebo na pánvi (asi 8 minut). Můžete je pak dochutit solí, tamari nebo uzenou paprikou. Máslo: Z opražených semínek lze vyrobit máslo, které vydrží v lednici i několik týdnů. Rozmixujte cca 250 g semínek s trochou soli, dokud nevznikne hladká pasta. Chuťově je někde mezi velmi jemným mandlovým máslem a tahini. Mléko: Namočte 100 g semínek přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte. Přes sítko přeceďte a máte rostlinné mléko. Vydrží v lednici 2-3 dny. Když přidáte méně vody, vznikne smetana. Sýr: Smíchejte 1 díl slunečnicových semínek a 1 díl kešu oříšků, přidejte trochu vody, citronovou šťávu a špetku soli. Rozmixujte do hladké, krémové konzistence. Jednoduchý základ pro domácí sýr. Pomazánka: Semínka rozmixujte s vařenou zeleninou, luštěninami, tofu nebo pečenými houbami. Dochutit lze česnekem, bylinkami, lahůdkovým droždím. Pesto: Perfektně nahradí piniová semínka nebo vlašské ořechy. Zkuste je rozmixovat s bazalkou, konopným semínkem, olivovým olejem, parmazánem a citronem. Posypka: Rozmixujte 50 g semínek, 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového oleje. Vhodné na ovocné koláče, cheesecake, tvarohové řezy. Zapečená jídla: Slunečnicová semínka jsou v zapečených pokrmech oblíbená pro svou texturu. Hodí se do quichů, nákypů i těstovin. Pečení: Domácí pečivo posypte semínky nebo je zapracujte přímo do těsta. V houskách nebo kváskovém chlebu chutnají skvěle. Nakličování: Velmi dobře klíčí i loupaná semínka, stačí namočit na 2 hodiny a nechat klíčit 1-2 dny. Semínka jsou poté mekčí, stravitelnější a chutnější.
Dostupnost skladem