RAW'S | Divoká Perga Himálajská (Indie) - 50g - Fialové sklo RAW6
449 Kč
Exkluzívní produkt RAW'S | Divoká Perga Himálajská (Indie) - 50g - Fialové sklo RAW6 od výrobce RAW'S u nás najdete zlevněný za 449 Kč.
-
Výrobce/Značka:
Fermentovaný Himalajský Včelí Pyl (PERGA) divokých včel z Indie Pravý fermentovaný divoký včelí pyl. “Včelí chléb perga, Ambrosia – pokrm bohů”. Pochází z Národního parku indických Himaláji od divokých včel a z dokonalé panenské přírody. Dodavatel získal jako jediný v Indii národní licenci pro regulovanou divokou sklizeň v chráněných částech krajiny Jedná se o čerstvou superpotravinu včelí alchymie, která nemá obdoby. Navíc je uložena a balena v prémiové Miron glass pro maximální zachování výživných látek. Pravěká kresba na skále zobrazující sběr divokých produktů včel. Malba je považována za nejkrásnější vyobrazení divokého včelařství v pravěku. ŘECKÁ MYTOLOGIE A POJÍDÁNÍ AMBROSIE V řecké mytologii existuje legenda, kde olympijští bohové popíjejí nektar, nápoj věčné krásy a zdraví (med a voda) a pojídali Ambrosii – pokrmu Bohů (včelí “chléb”). Je tak používán po celá tisíciletí napříč všemi kulturami. Řecká mytologie a pojídaní Ambrosii (božské jídlo nesmrtelnosti) DLOUHOVĚKOST VČELÍCH PRODUKTŮ Včelí produkty jsou využívané člověkem již spoustu let. První zmínky sahají až do let 2450-2100 př. n. l. Med byl zmíněn v babylonských a sumerských klínopisných spisech, rigvédě nebo egyptských hieroglyfech. Avšak první zmínkou je výše uvedená malba starověkého včelařství. Studie ukázaly, že národy v oblasti Bicorp v té době nebyly schopné pěstovat obiloviny, a tak se staly kočovnými lovci a sběrači. Tyto včelí produkty pro ně byly důležitým zdrojem energie s vysokou hustotou živin. To je dostatečným důkazem toho, proč právě sběr medu byl vyobrazen v jeskyních společně s dalšími důležitými událostmi v životech těchto ranných lidí. Ambrosia divoká je 100% přírodní, plně celistvá potravina. Jedná se o produkt nejneuvěřitelnějšího království přírodních výrobků na světě – včelího hnízda. Mluvíme o čistém květovém pylu, který je speciálně přepracován včelami. Včely nechávají účelně svůj pyl napospas přírodnímu fermentačnímu procesu, během kterého vznikají velice důležité substance bez vnějšího zásahu. Pyl je produktem samčích pohlavních orgánu rostlin sloužící k opylení mateřských orgánu. Pyl má bílkovinný charakter a je nejdůležitější složkou včelí potravy. Je nepostradatelný při vývoji včelího plodu! Taky při výživě mladých včel a je nedílnou součástí mateří kašičky, kterou se živí královna včel. Bez kvalitního medu včely degenerují a umírají. FERMENTACE AMBROSIE Nepleťte si však fermentovaný včelí chléb se včelím pylem!! Samotný pyl se prodává a užívá jako neuvěřitelná super-potravina, včelí chléb má však několikanásobně vyšší biologickou dostupnost. Je prakticky 100% absorbovatelný a obsahuje ve finále mnohonásobně více živin pro tělo. Včelí chléb je vlastně "alchymický" výtvor včel vyrobený zejména z cca 25% medu/nektaru květů, 70% pylu květů a ze včelích slin a specifických látek, které mají společně s širokým spektrem přírodních probiotických bakterií a kvasinek. To je vše potřebné pro nastartování základního kroku fermentace a kultivace. V úlu včely pevně balí pyl do malých buněk a míchají ho precizně s ostatními uvedenými složkami. Nakonec buňku ještě zapečetí voskem a započne proces fermentace. Po několika týdnech pak dochází k velké transformaci a vzniká právě onen "včelí chléb"- Ambrosia. Vyrovnat se panenské divočině nedokážou žádné lidské bio certifikace. Jsou znečištěny od zemědělské produkce, dopravy a nebo průmyslu. Avšak v národních parcích v Indii u divokých včel toto NEEXISTUJE. Včely jsou často v normálním prostředí krmeny cukrem místo svého vlastního medu, léčeny umělými látkami a často trpí stresem, parazity a nemocemi. Divoké včely však žádný z těchto faktorů neznají, a proto jsou tak velmi silné a zdravé. Jejich produkty jsou nesmírně potentní a o to výživnější zejména bakteriálně (silně probiotické a prebiotické složení). Tato divoká Ambrosia je od druhu včel Apis Dorsata z Asie neboli tzv. Giant Honey Bees. Jsou větší než Evropské včely a jedná se o divoký defenzivní druh. APIS DORSATA Z ASIE Staví svá hnízda velmi vysoko na odlehlých místech s co nejlepším přístupem přímého slunečního záření. Nejčastěji na vysokých útesech, skalních stěnách nebo na vysokých stromech. Sběrem divokého včelího chleba těchto včel se zabývají speciální tradiční lovci. Jedná se o nejvyšší a nejvzácnější kvalitu divoké Ambrosie. Sběr Ambrosie i medu od Apis Dorsata je kvůli umístění hnízd nebezpečná a náročná práce. Před lovem se navíc provádí tradiční rituály, náročná příprava a modlení. Učení se předává z generace na generaci a obsahuje spoustu tréninku a zkoušek potencionálních lovců. I v dnešní době se na útesech stále používají jen tradiční postupy s lanovými žebříky a bambusovými tyčemi nebo šplhací dovednosti v kombinaci s vykuřováním na velmi vzrostlých stromech osetých obřími hnízdy. VÝŽIVOVÁ HODNOTA A SLOŽENÍ FERMENTOVANÉHO VČELÍHO PYLU AMBROSIE Včelí pyly obsahují každou živinu potřebnou k vytvoření živých buněk. Obsahují až tisíce druhů důležitých enzymů a koenzymů. Bez enzymů by n.
Část těla | plíce |
---|---|
Dle účelu | podpora metabolismu |
Pro koho | pro kojící |
Hmotnost | 0.7 kg |