Nikolopoulos Estate Nikolos černé olivy Kalamata s peckou 12kg - plech
2350 Kč
Unikátní produkt Nikolopoulos Estate Nikolos černé olivy Kalamata s peckou 12kg - plech od výrobce Nikolopoulos Estate u nás najdete ve slevě za 2350 Kč.
-
Výrobce/Značka:
- EAN: 5213010860129
Nikolos černé olivy Kalamata s peckou 12kg - plech Černé olivy Kalamata (Kalamon) jsou celosvětově známé pro své jedinečné aroma, plnou, ovocnou chuť a mandlový tvar s tmavě černou nebo černofialovou barvou tvrdého ovocného těla. Jsou p řipravené doprovázet každé vaše jídlo a přidat majestátní dotek středomořské chuti. Vraťme se na chvíli do Řecka při každém našem jídle! Složení: černé olivy s peckou Kalamata ( Kalamon ) , voda, sůl, ocet, olivový olej 0-1%, kyselina mléčná (E270), benzoan sodný (E211). Skladování Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření. Po otevření spotřebujte do 30 dnů. Výrobce NIKOLOPOULOS ESTATE, Καρυδιά, Θέση, Kalamata 241 00, Řecko Pokud olivy chcete skladovat v chladu po delší dobu (a nálev už nevypadá jako na začátku - začínají se v nálevu objevovat bílé částečky), doplňte do nálevu slunečnicový nebo olivový olej. Pokud vypadá nálev hůře, můžete si udělat úplně nový nálev - jednoduchý postup najdete níže v textu. Novým nálevem můžete snížit nebo naopak zvýšit i slanost oliv. Konzumace a uskladnění oliv Kalamata Skladujte v temnu a chladu. Olej v olivách začíná tuhnout asi v cca 10 stupních a nevadí olivám teplota do 0 stupňů. Pokud olivy neotevřete, tak ve stavu v jakém je dodáváme vydrží i rok bez problému v každém tmavém špajzu. Pokud je otevřete a necháte je na kuchyňské lince, tak máme zkušenost že do 6ti týdnů nevznikne ani bílý povlak. Nesmí se však olivy vytahovat z nádobky rukou nebo olíznutou lžící. Pokud se začne ještě v průběhu nezkonzumovaných oliv objevovat bílý povlak, odstraníte ho lžící a nic se neděje. Olivy lze i vylít propláchnout, ale ztratí svou slanost. Nový nálev Každý si může udělat svůj nový nálev. Převaří se X litrů vody (podle množství vylitého obsahu) a nechá vychladnout. Následně se v něm rozpustí min. 70g soli a 20g octa a po vrácení oliv do nálevu zalijete extra panenským olivovým olejem (nebo slunečnicovým). To je vše. Tabulka velikostí řeckých oliv Velikost: Extra Jumbo 161/180 (Mezi nejprodávanější černé olivy Kalamata v Řecku patří velikost Colossal 121/140 a Extra Jumbo 161/180). Nacházíme se v Diodia – 30 kilometrů západně od Kalamaty , v prefektuře Messinia v jižním Řecku. Velice vhodné podnebí, ideální nadmořská výška 400 metrů nad mořem a vápenitá půda jsou zde obzvláště příznivé pro pěstování oliv. Používáme pouze organická hnojiva a žádné pesticidy. Olivové plody sklízíme od prosince do ledna ručně, tak jak se to dělá po tisíce let. Nikolopoulos Estate Panos Nikolopoulos je zakladatelem naší značky a je to on, kdo od roku 1960 zasadil většinu olivovníků vlastníma rukama , pečlivě je pěstoval a pěstoval s láskou. Možná je to hlavní tajemství kvality našeho olivového oleje. Naše moderní lisovna se nachází v Karydia , hned vedle města Kalamata. Vášeň, láska a oddanost jsou naše zásady, které zajišťují, že vyrábíme pouze vysoce kvalitní extra panenský olivový olej, který kombinuje tradiční a moderní výrobní postupy.
Nároky na uskladnění | Skladujte na chladném a tmavém místě |
---|---|
Nutriční hodnoty na | 100g |
Energetická hodnota | 1110kj/270kcal |
Tuky | 28g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,8g |
sacharidy | 2g |
z toho cukry | 1g |
vláknina | 6,7g |
bílkoviny | 13g |
sůl | 7g |