KARUNA CHOCOLATE | BIO KAKAOVÉ BOBY (INDIE ) - 100g (KARUNA)


169 Kč

Ve slevě produkt KARUNA CHOCOLATE | BIO KAKAOVÉ BOBY (INDIE ) - 100g (KARUNA) od výrobce KARUNA CHOCOLATE u nás najdete levně za 169 Kč.

BIO KAKAOVÉ BOBY (INDIE ) - 100g (KARUNA) KARUNA CHOCOLATE Jsme Katya a Armin, průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, chemikálií a těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný. ŘEMESLNÁ VÝROBA ČOKOLÁDY Řemeslní výrobci čokolády jako my vyrábí čokoládu tzv. 'od bobů až po tabulku'. Počínaje hlavní surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce. Počínaje Amerikou asi před 20 lety, se iniciativa 'bean to bar' jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin. KARUNA CHOCOLATE BOHATÝ ZDROJ MIKROŽIVIN Jsou, stejně jako kvalitní vysokoprocentní čokolády, mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale hlavně minerálů a stopových prvků, jako jsou: - Hořčík - hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi. - Měď - ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně. - Mangan - který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi. - Železo - je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně. - Fosfor - podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus. " "Kakaové boby se extrahují z kakaovníku, jinak známém pod názvem Theobroma cacao. " CO JE THEOBROMIN ? ,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů. ´´ Superpotravina k posílení energie. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Indie Baleno: Itálie SLOŽENÍ: 100% kakaové boby v BIO kvalitě*. *Ekologické zemědělství IT BIO 013 mimo EU. Veganské. KARUNA CHOCOLATE VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: Energetická hodnota 2402kJ/574 kcal Tuky 51g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g Sacharidy 21g (10g vláknina), z toho cukry 1g Bílkoviny 11g Sůl 0,1g SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu. Ideálně při teplotě 15-18°C.
Typ BIO
Hmotnost 0.2 kg