BIO Fermentovaná Kurkuma - 60 kapslí (DR. MERCOLA) DRM9
549 Kč
Zlevněný produkt BIO Fermentovaná Kurkuma - 60 kapslí (DR. MERCOLA) DRM9 od výrobce DR. MERCOLA u nás najdete v akci za 549 Kč.
-
Výrobce/Značka:
- EAN: 810487032360
BIO Fermentovaná kurkuma - Dr. Mercola KURKUMINOIDY • 3 krát silnější než resveratrol nebo antioxidanty z extraktů kůry borovice • Kurkuma ukazuje dostatečný potenciál pro protizánětlivé, proti rakovinové a antioxidační vlastnosti • Jedním z nejzajímavějších aspektů kurkumy je propagace zdravé zánětlivé reakce. ÚČINKY KURKUMY • správné činnosti kloubů • podpory zdravé pokožky (udržení elasticity, blahodárné účinky na kožní flóru) • trávení • imunitního systému • pomáhá udržovat optimální hladinu cholesterolu • krevní a jaterní FERMENTOVANÝ KOŘEN KURKUMY Západní vědci poprvé izolovali kurkuminovou molekulu v roce 1815, získala svou krystalickou formu v roce 1870, a její celková struktura byla odhalena v roce 1910. Před tisíci lety, lidé v Indii a Číně používali toto koření. Ve skutečnosti, některé indície vedou až 10 000 roků zpět v Indii. Jedním z často přehlížených způsobů, jak zlepšit a optimalizovat zdraví, je použití bylin a koření - samozřejmě nezpracovaných a ekologicky pěstovaných. Jedna úžasná výhoda těchto bylin je, že obsahují minimum kalorií a jsou bohaté na vitamíny a minerály. Kurkuma je termogenní, což znamená, že přirozeně podpoří váš metabolismus a pomůže spálit kalorie. Více než 100 složek bylo izolováno z kurkumy. Hlavní složkou kořene je éterický olej, který obsahuje kurkumin a existují i jiné barvicí látky zvané kurkuminoidy. Kurkuminoidy se skládají z curcumin demethoxycurcumin, 5’-methoxycurcumin a dihydrocurcumin, které jsou účinky popisovány jako přírodní antioxidanty. • Poskytuje antioxidační ochranu • mladistvě vypadající pleť • Podporuje celkové zdraví očí • Podporuje imunitní funkce • Podporuje kosterní systém a zdraví kloubů • Podporuje zdravou funkci jater • Pomáhá udržovat zdravé buňky a mitochondrie • Podporuje zdraví trávicího systému • Podporuje zdravou krev a oběhový systém • Pomáhá udržovat zdravé hladiny cholesterolu již v normálním rozmezí • Pomáhá zdravé reakci nervového systému na stres • Podporuje zdravý ženský reprodukční systém • Pomáhá udržovat již zdravé normální hladiny cukru v krvi • Podporuje zdravou zánětlivou odpověď POUŽITÍ KURKUMY Podle National Center for Biotechnology Information (ncbi. nlm. nih. gov) • revmatoidní artritidě • chronické přední uveiitidy, konjunktivitidy - jedno z nejčastějších onemocnění zevního očního segmentu • rakoviny kůže • planých neštovicích • hojení ran • infekce močových cest a onemocnění jater • zažívací poruchy (snížení plynatosti), bolesti břicha a roztažení • žloutence • menstruačních potížích • dyspeptických syndromů a zánětů ve střevech • při léčbě rakoviny tlustého střeva DOPORUČENÍ KURKUMA Vyhněte se produktům pochybného složení To co nemusí být nutně použito pro stabilizaci kurkumy v doplňku stravy - mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý a želatina (želatinové kapsle). Stearan hořečnatý, aditivum k výrobě tablet. Další nežádoucí složkou je hydrogenfosforečnan vápenatý (DCP), dokonce může inhibovat absorpci nezbytných minerálů. Soustřeďte se na doplněk, který obsahuje certifikovanou organickou kurkumu - zahrnuje standardizovaný extrakt s obsahem 95% kurkuminoidů. Pokud používáte koření, tak mějte na paměti, že zahřátím dojde k degradaci, proto je dobrá kurkuma čerstvá v BIO kvalitě jako přídavek do salátů. Pozor na produkty s piperinem, kde není brán v potaz fakt střevní permeability. Dr. Mercola podporuje přístup standardizace koncentrátu a extraktu v kombinaci s využitím fermentace s ohledem na senzitivitu GIT. Fermentace dává smysl i s ohledem na vazby účinných látek a jejich reakce v GIT. Kurkuma stejně jako např. česnek zvyšuje střevní permeabilitu (střevní propustnost), pokud je ve velkém množství nebo v kombinaci s piperinem. DOPORUČENÉ DÁVKOVANÍ KURKUMY 2 kapsle denně VÝHODY A KONTRAINDIKACE KURKUMY Stále neexistuje podle NIH (nih. gov) dostatek studií (testování na lidech) pro jednoznačné závěry, i když existuje dostatečné množství zdrojů, jak starších, tak novějších, které otevřeně potvrzují možný účinek kurkuminu pro protizánětlivé, protirakovinné a antioxidační vlastnosti (taktéž nih. gov, ncbi. nlm. nih. gov). Dostupné zdroje více či méně potvrzují účinky antibakteriální, antivirové, protizánětlivé, protinádorové, antioxidační, antiseptické, kardioprotektivní, hepatoprotektivní, nefroprotektivního, radioprotektivní a ochrannou funkci trávicí činnosti. Za použití kmenů Salmonella typhimurium TA 100 a TA 1535, při výzkumu mutagenity, přímo působících mutagenů jako je N-methyl-N’-nitro-N-nitrosoguanidin a azid sodný, studie ukázala, že kurkuma má potenciál inhibovat tyto mutagenní složky. Methanolický extrakt z kurkumy inhibuje růst různých kmenů Helicobacter pylori s minimální inhibiční koncentrací v rozmezí 6. 25 - 50. 0 mcg/ml (Mahady et al. ,2002 ). Mezi různými rostlinnými výtažky, které zabily Helicobacter pylori, jako je kmín, zázvor, chilli, černý kmín, oregano, a lékořice, bylo zjištěno, že kurkuma je nejúčinnější. Kromě těchto vlastností, kurkuma má silné antimikrobiální vlastnosti. Potlačuje růst histami.
Část těla | klouby, kosti |
---|---|
Dle účelu | na trávení |
Pro koho | pro ženy |
Typ | BIO |
Hmotnost | 0.2 kg |