Amarant 500 g BIO DENNREE


74 Kč

Diskontní produkt Amarant 500 g BIO DENNREE od výrobce Dennree u nás najdete výhodně za 74 Kč.

  • Výrobce/Značka:
    Dennree
  • EAN: 4021851050088
Amarant se řadí k pseudoobilovinám podobně jako quinoa a v kuchyni se využívá podobně jako obilní trávy. Je přirozeně bezlepkový a z amarantové mouky se tak připravuje hlavně pečivo nebo těstoviny pro celiaky. Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec a ve Střední Americe patřil k běžným plodinám pěstovaným Aztéky a Inky už 4 000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu. Jak amarant využít v kuchyni?Příloha: Přiveďte k varu 2 hrnky vody, přidejte 1 hrnek amarantu, promíchejte, přiklopte pokličkou a snižte plamen. Vařte na mírném ohni asi 20-25 minut, dokud se voda nevstřebá. Kaše: 100 g amarantu vařte s 300 ml vody asi 20 minut. Přidejte 4 lžíce vloček, 200 ml vody a ještě 5 minut povařte. Dochutit můžete ovocem, ořechy, skořicí. Polévka: Přidejte 2-4 lžíce amarantu do vařené zeleninové nebo bramborové polévky. Získá hutnější strukturu. Pudink: 60 g amarantu vařte v 300 ml rostlinného mléka. Po uvaření přidejte kakao, skořici, chia semínka, citron a med. Nechte zchladnout přes noc. Salát: Uvařený a vychladlý amarant smíchejte s čerstvou zeleninou, olejem a bylinkami. Rizoto: Amarant se dobře hodí do zeleninového rizota nebo kuskusu. Přidává jemnou strukturu a zahuštění. Popamarant: Na rozpálenou suchou pánev nasypte 2 lžíce amarantu. Puká jako popcorn. Skvělé jako posypka nebo snack. Alegría: Tradiční mexická sladkost, něco jako müsli tyčinka z drobného popcornu. Smíchejte popamarant s medem, kakaem a špetkou soli. Namačkejte do formy a po zchladnutí krájejte na plátky.
Dostupnost skladem