Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Pražená káva Zambie Plus

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Pražená káva Zambie PlusNení skladem170 Kč140 Kč bez DPH
Zambie je tak trošku rarita na kávovém světě. Její poloha je perfektní pro pěstování kávy a za sousedy má takové zvučné státy v kávovém světě jako je Tanzánie, Malawia Zimbabwe. I přesto se v Zambii káva téměř nepěstuje a na kávové mapě producentů kávy ji ani nenajdete. V zemi je nicméně několik málo pěstitelů kávy. Jejich produkce je natolik omezená a káva tolik dobrá, že sehnat ji je otázka velkého štěstí a náhody.
Káva je v nejvyšší možné kvalitě AAA Plus, zpracována mokrou cestou.
Plné tělo, grepová hořkost, střední citrusová acidita. V espressu je příjemně ovocná s hořkými tóny.
Stupeň pražení: střední světlé - káva ideálně na filtr
Balení kávy
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6ti měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.

Postup přípravy
. Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost.
. Dávka na 1 kávu představuje cca 7-9 gramů mleté kávy. Tedy 1 až 2 kávové lžičky.
. Kávu zalijte vodou, jejíž teplota by měla mít cca 94°C.